Om

GRiS

I maj 2010 bildades föreningen GRiS -Gävles Resande intellektuella Studenter. Studentsällskapet har sitt ursprung i studentföreningen Gefleteknologerna, där de tidigare benämndes: Gävles Resande Ingenjörsstudenter. Eftersom GRiS blev en ryktbar samling studenter, som under många år reste runt i landet på diverse festligheter, fann man det lämpligt att bryta sig ur Gefleteknologerna och bilda en egen förening.

Ett stort syfte var att man skulle kunna växa och vända sig till fler studenter än bara ingenjörs- och teknologstudenter. Idag vänder sig GRiS till alla studenter vid Högskolan i Gävle och samarbetar med de andra föreningarna vid högskolan för en ökad gemenskap och kamratskap.

den 3-5 december 2010 gick GRiS till historien i Gävle. Historens första GRiSfest gick av stapeln och vad vi vet så var det en början på en grym tradition. Totalt besökte ca 60 utomstädesstudenter och ca 70 inomstädesstudenter denna sagolika fest.

Succén GRiSfesten inträffade för andra gången 2011 (såklart) och slogs besöksrekordet med totalt nära 100 utomstädesstudenter och nästan 100 inomstädesstudenter. Festen gick då av stapeln 11/11/11-11/11/13. Ett magiskt datum och en magisk fest blev det. Sedan dess har GRiSfesten rullat på och blivit en sedvanlig tradition.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp