1. Start
  2. Gästbok
  3. Styrelse
  4. Stadgar
  5. Historia
  6. Event
  7. Bilder
  8. GRISfesten
  9. Medlemskap

Historia

I maj 2010 bildades föreningen GRIS – Gävles Resande Intellektuella Studenter.
Studentsällskapet har sitt ursprung i studentföreningen Gefleteknologerna, där de tidigare benämndes Gävles Resande Ingenjörsstudenter.
Då GRIS med tiden blev en ryktbar samling studenter, som under många år reste runt i landet på diverse festligheter, fann man det lämpligt att bryta sig ur Gefleteknologerna och bilda en egen förening.
Ett stort syfte med detta var att man skulle kunna växa organisationsmässigt, samt få ett bredare klientel, då GRIS-medlemmarna tidigare mestadels var ingenjörs- eller teknologstudenter.
Nu vänder sig föreningen till studenter från alla utbildningar på Högskolan i Gävle, och samarbetar med samtliga befintliga studentföreningar på skolan, för ökad gemenskap och kamratskap.

Den 3-5 dec 2010 gick GRIS till historien i Gävle. Historiens första GRISfest gick av stapeln och vad vi vet så var det början på en grym tradition!
Totalt besökte ca 60 utomstädes studenter och ca 70 inomstädes denna sagolika fest.

Succén GRISfesten inträffade för andra gången 2011 (såklart) och slog besökarrekordet med totalt nära 100 utomstädes studenter och nästan 100 inomstädes studenter. Festen gick då av stapeln 11/11/11-11/11/13. Ett magiskt datum och en magisk fest blev det. Tredje gången gillt brukar man säga. Så 2012 ska det bli en riktig tradition!